E-pošta - zaposleni | Kakovost | Zemljevid strani |  |  |  |  |  | 
Išči
Koroška cesta 160, 2000 Maribor
Telefon: +386 2 22 93 840
E-mail: ff@um.si

Predstavitev Slovenski ambasadorski program

Spoštovani!
 
Na Univerzo v Mariboru smo prejeli naslednjo predstavitev Slovenskega ambasadorskega programa.
Pošiljamo Vam vse potrebne podatke, v kolikor se na kakšni članici odločite za sodelovanje.
Slovenija ima v mednarodnem znanstveno-strokovnem in poslovnem, pa tudi športnem okolju, dober ugled. Številni posamezniki s svojim znanjem in predanostjo vsak dan pripomorejo, da se ta ugled povečuje in tako Sloveniji dviguje prepoznavnost.
Kongresni urad Slovenije je v letošnjem letu pričel z izvajanjem projekta Slovenski ambasadorski program, ki ga je pripravil ob podpori Slovenske turistične organizacije, v sodelovanju s Kongresnim uradom pri Turizmu Ljubljana in 16 sodelujočimi partnerji.
Kongresni urad Slovenije upravlja Slovenski ambasadorski program na nacionalni ravni v tesnem sodelovanju z destinacijskimi klubi, ki delujejo na lokalni ravni (Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Portorož, Bled, Kranjska Gora).
Slovenski ambasadorski program je znatnega pomena za še večji uspeh Slovenije na področju internacionalizacije znanosti, strokovnih ved in gospodarstva. Slovenskim profesorjem, znanstvenikom, zdravnikom, strokovnjakom, gospodarstvenikom, športnikom in drugim posameznikom, ki so aktivni na svojem področju in so člani mednarodnih združenj, ambasadorski program nudi strokovno, promocijsko in drugo podporo pri pridobivanju znanstveno-strokovnih in drugih dogodkov v Slovenijo.
Projekt je dolgoročnega pomena in se bo izvajal vsako leto. 
Na pobudo Kongresnega urada Slovenije vam posredujemo prijavnico za nominacijo Kongresnega ambasadorja/ambasadorke (npr. profesorja, raziskovalca, znanstvenega delavca,… zaposlenega na članici UM), ki  je v Sloveniji (na članici, v katerem od kongresnih centrov ipd.) organiziral strokovno ali znanstveno – raziskovalno mednarodno srečanje z najmanj 100 udeleženci, v obdobju 2014 - 2018 in je bila vsaj polovica udeležencev iz tujine. Prednost bodo imeli kandidati, ki so organizirali strokovne dogodke regionalnih, evropskih in mednarodnih / svetovnih združenj in so v izbrano destinacijo pripeljali čim višjo mednarodno udeležbo ali pa so bili dogodki izrednega mednarodnega pomena.
Na tej povezavi je dostopen spletni obrazec za prijavo in vas prosimo, da pobudo posredujete med zaposlene na vaši članici, ki tovrstne dogodke organizirajo.
Uradna podelitev priznanj Kongresnim ambasadorjem / ambasadorkam Slovenije bo izvedena 14.novembra na Ljubljanskem gradu. 
 
V primeru vprašanj se lahko obrnete na Kongresni urad Slovenije, Azra Botonjič: 030 312 612. 

Lep pozdrav,
 
Mag. Mojca Tancer Verboten
Glavni tajnik UM

Več v prilogi

Zadnja sprememba: 8. 7. 2019