E-pošta - zaposleni | Kakovost | Zemljevid strani |  |  |  |  |  | 
Išči
Koroška cesta 160, 2000 Maribor
Telefon: +386 2 22 93 840
E-mail: ff@um.si

Mednarodna izmenjava v Romuniji in Latviji v juniju 2017

Kdaj? 21. 4. 2017 ob 23.55

Kje? Romunija in Latvija


Spoštovani,

Celjski mladinski center Celje, išče kandidate in kandidatke za dve mednarodni izmenjavi, ki bosta potekali v Romuniji ter v Latviji v maju oziroma v juniju 2017. Spodaj je kratek opis obeh izmenjav ter povezavi na spletni strani. Prosimo, če lahko informacijo posredujete zainteresiranim kandidatom ali obvestilo obesite na oglasno desko. Je odlična priložnost neformalnega izobraževanja ter pridobitve kompetenc in znanj, ki bodo referenca vsakega kandidata pri nadaljevanju študija ali iskanju zaposlitve. Najlepša hvala.

1.       Mednarodna izmenjava »ART FOR ENVIRONMENT«

Kje: Călimănești, Romunija

Kdaj: 7. - 20. maj 2017

Št. oseb: 12 (18 – 22 let)

"Art for environment" je vrsta umetnosti, ki nam pomaga izboljšati naše odnose z naravo in nas izobražuje o okoljskih problemih. Ideja tega projekta je nastala med desetimi mladimi iz Romunije, Grčije, Bolgarije in Italije, udeleženci v poletnih mesecih leta 2015 v mladinski izmenjavi v okviru projekta mobilnosti mladih. Cilj projekta je spodbujati koncept "okoljske umetnosti", ki ustvarja povezavo med mladimi in naravo ter gradi trajnostni odnos med mladimi in naravo. Prenočišče in hrana so kriti v sklopu projekta. Nastanitev udeležencev bo v hostlu v Călimăneşti. Potni stroški izmenjave so povrnjeni v višini do 170 € na osebo.

Več informacij na http://www.mc-celje.si/sl/Priloznosti_v_tujini/Iscemo_udelezence_za_mednarodno_izmenjavo_Art_for_environment/

 

2.       »TOLERANCE AND DIVERSITY IN COMMON EUROPE«,

Kje: Rezekne, Latvija

Kdaj: 20. - 29. maj 2017

Št. oseb: 7 (18 – 25 let)

Glavni namen projekta je predstaviti evropske vrednote skozi orodja okroglih miz, predstavitev ter gledaliških delavnic. Udeleženci izmenjave bodo deset dni v vzhodni Latviji v središču umetnostnega centra "Zeimuls" raziskovali, dopolnjevali in soustvarjali zamisli na tematiko multikulturalizma, raznolikosti, človekovih pravic, demokracije in uporabljali ustvarjalnost kot orodje, da pokažejo sebi in občinstvu rezultate skupne mednarodne umetniške mladinske pobude. Hrana in nastanitev sta pokriti, potni stroški izmenjave pa so povrnjeni v višini do 170 € na osebo.

Več informacij na   http://www.mc-celje.si/sl/Priloznosti_v_tujini/Iscejo_se_udelezenci_mladinske_izmenjave_v_Latviji/

Prijave pošljite najkasneje do 21. 4. 2017 na katja.kolenc@mc-celje.si  (zraven dopišite ime, priimek ter datum rojstva).

Zadnja sprememba: 10. 4. 2017

  • Domov
  • Novice
  • Mednarodna izmenjava v Romuniji in Latviji v juniju 2017